Noże - noże kuchenne nóż do wykrawania

W kuchni wszelkie noże są bardzo przydatne. Do codziennego użytku służy nam m.in. specjalny nóż ułatwiający wykrawanie. Chcąc wykroić wnętrze ananasa czy innych owoców, warzyw, jarzyn będzie nam on niezbędny. Przyda się również przy oddzielaniu mięsa od kości czy obróbce, wykrawaniu tłuszczu i błon z kawałków mięsa. Noże stworzone do wykrawania posiadają ostre krawędzie cięcia, które przez długi czas pozostają odporne na niszczenie, korozję oraz zużycie. Ostrze wykonuje się ze szlachetnej stali nierdzewnej bądź stali chromowo-niklowej. Materiały te doskonale nadają się na ostrza noży, często jednak niszczeją pod wpływem gorącej wody w zmywarce. Przy zakupie należy więc zwrócić uwagę na to, czy dany model noża jest przeznaczony do mycia w takich temperaturach. Rękojeść powinna być jak najlepiej przymocowana do ostrza, nie może mieć żadnych szczelin czy nitów. Jeśli będzie ona odpowiednio wykonana utrzymanie czystości i higieny całego noża będzie łatwiejsze. Ceny trybowników są przystępne, noże te można nabyć w wielu sklepach.

filtruj wyniki

Rodzaj noża

wszystkie oferty

Wynik 1- 1 z 1

Sortuj według:

Kategoria: Noże - noże kuchenne

Sklep: WOjDREW

Brak ocen

Aktualizacja: 14/11/2024

Radełko wykonane z drewna bukowego z tarczką do wykrawania ciasta z niklowanego metalu. Wymiary: długość całkowita 170 mm długość rękojeści 110 mm średnica tarczki tnącej 50 mm